Движението по част от магистрала Тракия се променя за месец 

...
Движението по част от магистрала Тракия се променя за месец 
Коментари Харесай

Ремонт на Тракия, променят движението за 1 месец

Движението по част от автомагистрала „ Тракия ” се трансформира за месец  поради ремонт на селскостопански подлез. 

От АПИ оповестяват, че от 10:00 часа на 8 май до 7 юни се трансформира организацията на придвижване в посока София сред 20-ия и 21-ия километър на автомагистралата. Трафикът ще минава в двете посоки в ремонтираното платно за Бургас, а скоростта в сектора ще е до 50 км/ч. Необходимо е водачите да карат деликатно и да съблюдават прецизно пътната сигнализация, предизвестяват от АПИ.

По време на ремонтните действия и за повишение на сигурността на придвижване в часовете с натоварен трафик през почивните дни прекосяването на тежкотоварни коли над 12 т краткотрайно ще се пренасочва по обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. В петък от 12:00 ч. до 20:00 ч. и в събота от 08:00 ч. до 14:00 ч. камионите, пътуващи в посока София, ще се отбиват при пътен възел „ Вакарел “ – при 23-тия километър на Автомагистрала „ Тракия “, и ще се връщат на автомагистралата по пътната връзка с първокласния път София - Пловдив при 5-ия километър. В неделя ограничаването ще е от 08:00 ч. до 14:00 ч. и ще се употребява същото различно трасе.

При засилен трафик в сектора и по напътствие на „ Пътна полиция “, може да се вкарва реверсивно придвижване с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14:00 ч. в петък до 14:00 ч. в събота и две ленти в посока София и една към Пловдив от 14:00 ч. до 20:00 ч. в неделя.

Основният ремонт на оборудването в посока Бургас приключи на 26 април и придвижването беше възобновено, с което се улесни пътуването за почивните дни за Великден и Гергьовден, напомнят от АПИ. Мостовото оборудване е с дължина 28,5 м и е в употреба от 1978 година Ремонтът на подлеза при 20-ия километър на „ Тракия “ се прави от „ Автомагистрали “, а цената на договора е 792 00 лева. 

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ се извиняват на шофьорите за породеното стеснение, само че ремонтните действия са нужни и наложителни, акцентират от там. Апелът към  водачите е да пътуват деликатно, да следват прецизно поставената пътна сигнализация, да съблюдават отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания, застрашаващи сигурността на останалите пътуващи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР